Pakistan'ın 400 yıllık anıtı: Cihangir Şah Türbesi
Babür Devleti'nin dördüncü hükümdarı olan Cihangir Şah'ın 1627'deki ölümünün ardından inşasına başlanan türbenin yapımı 10 yıl sürdü ve yapı 1637'de tamamlandı.
Babür Devleti'nin dördüncü hükümdarı olan Cihangir Şah'ın 1627'deki ölümünün ardından inşasına başlanan türbenin yapımı 10 yıl sürdü ve yapı 1637'de tamamlandı.
Ankara İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 111 sikke, takı ve süs eşyası ele geçirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde 5 kişi kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı.
Kastamonu'da düzenlenen operasyonda, üst araması ve evinde çok sayıda tarihi eser bulunan kişi gözaltına alındı.
Kayseri'de, tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 heykeli 100 bin dolara satmak istediği öne sürülen zanlı gözaltına alındı.
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, bir otomobilde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 395 obje bulundu.
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, izinsiz kazı yapan 4 zanlı gözaltına alındı.
İzmir'in Selçuk ilçesinde iki otomobilde yapılan aramada 14 tarihi eser ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda 46 obje ve 16 sikke ele geçirildi.
İngiltere'deki Aberdeen Üniversitesi, Benin Krallığı dönemine ait bronzdan "Oba" (kral) heykelini Nijerya'ya iade edeceğini açıkladı.
Suudi Arabistan, ülkenin kuzeybatısındaki El-Ula kentinde bir arkeoloji ekibinin, Arap Yarımadası'nda köpeklerin insanlarla bir arada yaşadığını gösteren yaklaşık 6 bin yıl öncesine dayanan kalıntılar bulduğunu duyurdu.
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, arazisinde kaçak kazıyla tarihi mozaik ile çeşitli objeler bulan kişi hakkında adli işlem yapıldı.
İzmir'in Bergama ilçesinde tarihi eser kaçakçısı olduğu iddia edilen kişi Roma Dönemi'ne ait 21 sikke ile yakalandı.
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde kaçak kazı yapan 5 şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Bolu Müzesinde sergilenen yaklaşık 2 bin yıllık boyalı kadın büstünün Antik Yunan tanrıçası Artemis olduğu belirlendi.
Bilecik'in Söğüt ilçesinde asırlardır düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Bayramı" ile "Bilecik bezi"nin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri'ne kaydedildiği bildirildi.