Alexandria Troas Antik Kenti'ndeki pembe göle inceleme
Alexandria Troas Antik Kenti kazı alanında yer alan, yılın belli dönemlerinde kalp şeklini alarak kiremit rengine ve pembeye bürünen gölün bilimsel haritasının çıkarılması hedefleniyor.
Alexandria Troas Antik Kenti kazı alanında yer alan, yılın belli dönemlerinde kalp şeklini alarak kiremit rengine ve pembeye bürünen gölün bilimsel haritasının çıkarılması hedefleniyor.
Kuraklığın vurduğu Mississippi Nehri'nde ortaya çıkan kum tepelerinde buzul çağına ait olduğu tespit edilen iki nadir fosil keşfi yapıldı.
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin evindeki aramada Antik Çağ'a ait olduğu değerlendirilen 39 sikke ve obje, uyuşturucu madde içme aparatı, ruhsatsız av tüfeği ve 5 adet kartuş ele…
Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmı tamamlandı.
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, jandarma ekiplerince bir evde tarihi eser niteliği taşıyan 19 toprak çömlek ele geçirildi.
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin yapımını sürdüren Muharrem Uzun, son temsilcilerinden olduğu mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, yasa dışı yollarla ülke dışına kaçırılan 18 binden fazla tarihi eserin Irak'a geri getirildiğini söyledi.
İstanbul'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 416 sikke ile 16 ok ucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
Sakarya Nehri'nin kıyısında kurulu Bilecik'in İnhisar ilçesi, nüfusunun azlığına ve göç vermesine rağmen tarımı ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.
Müzik alanındaki köklü birikimiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "Müzik şehri" ön başvurusu kabul edilen Şanlıurfa'da, az sayıda kalan gazelhanlar bu geleneğin yaşatılması için bir araya…
Türkiye'nin "Yaşayan İnsan Hazineleri" arasında yer alan, unutulmaya yüz tutmuş meslek temsilcilerinden 79 yaşındaki Bigalı kispet ustası İrfan Şahin, 66 yıldır pehlivanlara kispet dikiyor.
Kolombiya'dan çeşitli tarihlerde çalınan iki tarihi eser Dışişleri Bakanlığının girişimleri sonucu İngiltere'den teslim alındı.
Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden "Çankırı kıymalısı"na, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi verildi.
Yapılan son araştırmada, penguenler ve auklar gibi modern dalıcı kuşlarınkine benzeyen aerodinamik gövdeye sahip ancak uçmayan yeni "yırtıcı ve dalıcı bir dinozor" türü keşfedildi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde elindeki tarihi eseri satmaya çalışan kişi yakalandı.
"Nasreddin Hoca fıkralarını anlatma geleneği" ile "çay kültürü"nün eklenmesiyle, Türkiye'nin Liste'deki kayıtlı unsur sayısı 25'e ulaştı