TİKA Makedonya'da tarihi eserleri restore ediyor

Makedonya'da 2006 yılından beri faaliyet gösteren TİKA, eğitim, sağlık, altyapı ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda bugüne kadar 502 proje gerçekleştirdi

ÜSKÜP: Makedonya'daki faaliyetleri hakkında bilgi veren TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, "ecdat yadigarı eserleri yeniden ayağa kalkıyoruz" dedi. 

Makedonya'daki Osmanlı dönemine ait eserlerin onarımına da büyük önem veren TİKA, başta Üsküp'teki tarihi camiler olmak üzere, bu kapsamda birçok caminin restorasyonunu gerçekleştirdi.

Tiryaki, Makedonya'da Alaca, Sultan Murad ve Hüseyin Şah camilerinin restorasyon çalışmalarının geçen ay başladıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki sene gibi bir süre içerisinde bu üç camideki restorasyonlar tamamlanarak ibadete tekrar açılmasını ümit ediyoruz. Bu camileri tamamladıktan sonra, Debre'de bulunan Hünkar Camisi, Üsküp'teki Murat Paşa Camisi ve İştip'te bulunan Hüsamettin Paşa Camisi'nin de projelendirme çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda projeleri tamamlanıp restorasyon çalışmaları başlayacak."

Tiryaki, TİKA olarak Manastır şehrindeki İshakiye Camisi, Struga'daki Mustafa Kebir Çelebi Camisi ve Radanya Mahmut Ağa Camisi'nin restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanarak ibadete açıldığını aktardı.

AA Vedat Abdul


Benzer Haberler & Reklamlar