Mürsel Sarı Haberleri

Sultanahmet Camisinin restorasyonu 22 aydır devam ediyor

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonu 22 aydır devam ediyor

Çinileri dolayısıyla yabancı turistlerin Blue Mosque olarak nitelediği Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli ibadethanesi Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor.

Ali Rıza Altunel: Müzecilikte nitelikli personel sorunumuz var

Ali Rıza Altunel: Müzecilikte nitelikli personel sorunumuz var

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel, müzecilik alanında nitelikli personel konusunda bazı açmazlarımızın olduğunu da itiraf edebiliriz ama nihayetinde Türkiye'de müzecilik ve arkeolojik…

Sultanahmet Camisinin 4 minaresi sökülüp yeniden örülüyor

Sultanahmet Camisi'nin 4 minaresi sökülüp yeniden örülüyor

6 minareli Sultanahmet Camisinin restorasyonu kapsamında minarelerin statik ölçümleri yapıldığında 4'ünün sökülerek yeniden örülmesine karar verilmişti. Bir minarenin sökülüp yeniden örüldü. İkinci minare üçüncü şerefeye kadar söküldü. Öte yandan…

Fatih Camisinin tarihi halıları onarıldı

Fatih Camisinin tarihi halıları onarıldı

Fatih Camisi'nin, Sultan 2. Abdülhamit döneminde dokunan 79 parçadan oluşan tarihi halılarının konservasyonu, iki yıl süren atölye çalışmasının ardından tamamlandı.

Kasımpaşa Mevlevihanesi küllerinden doğdu

Kasımpaşa Mevlevihanesi küllerinden doğdu

Beyoğlu'nun Kasımpaşa semtinde 1979 yılında çıkan yangında tamamen harap olan 4 asırlık Kasımpaşa Mevlevihanesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen inşa çalışmalarıyla yeniden ihya ediliyor.

Şeyh Süleyman Mescidi restorasyonu bitti

Şeyh Süleyman Mescidi restorasyonu bitti

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneğince yürütülen Med-Art Projesi kapsamında restore edilen Şeyh Süleyman Mescidi, düzenlenen törenle açıldı.

Sultanahmet Camisinin minaresi restore edildi

Sultanahmet Camisi'nin minaresi restore edildi

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Yeni Cami Restore Ediliyor

Yeni Cami Restore Ediliyor

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı