Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Edirne'de 2. Uluslararası Balkan Festivali katıldı ve müze, tarihi ve turistik eserleri ziyaret etti.
Edirne'de 2. Uluslararası Balkan Festivali'ne gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, müze, tarihi ve turistik eserleri de ziyaret etti.
Selimiye Camii Külliyesi'nde bulunan Türk İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret eden Yavuz, müze müdürü Şahan Kırçın'dan müze hakkında bilgi alan Yavuz, Saray-ı Cedide-i Amire'yi gezdi.
Bakan Yardımcısı Yavuz, 2. Murat döneminde yapımına başlanan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahlara ev sahipliği yapan ve ören yeri olarak düzenlenen bölge hakkında Kazı Başkanı Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu'ndan bilgi aldı.
Yavuz, çevre düzenlemesi sonrası ören yerinin ziyarete açılabileceğini söyledi.
Bakan Yardımcısı Yavuz, daha sonra İtalyan Kilisesi'nde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca düzenlenen "2. Uluslararası Balkan Festivali" açılış törenine katıldı.
Devecihan Kültür MerkeziEDİRNEKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuzziyaret
Muhabir Gökhan Zobar





Taşkın Dede Yağmur Duası ve Hayır Yemeğine 7 asırdır kaşığını kapan koşuyor!
Küresel Gazeteciler meclislerini seçti: Arkeolojikhaber de Digital Medya Meclisi'nde
Antalya'daki Olympos antik kentinde aristokrat bir kadına ait lahit bulundu
Ünlü Düşünür ve Şair Sezai Karakoç'un arşivi, Rami Kütüphanesi'nde sergileniyor