Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarında eğimli kenarlarıyla diğer piramitlerden daha farklı olan Bent Piramidi ziyaretçilere açıldı. Ziyaretçiler, başkent Kahire yakınlarında bulunan piramit çevresinde keşfedilen mumya ve maskeleri de görebilecek.
Kahire'nin yaklaşık 40 km güneyindeki Dahshur bölgesinde bulunan piramit, M.Ö. 2600'lü yıllarda Firavun Snefru tarafından inşa ettirilmişti.
Piramide, diğer piramitlerden farklı olarak eğimli şekilde yükselen yapısı nedeniyle, İngilizce eğik anlamına gelen Bent adı veriliyor.
Tabandan 54 derecelik bir açıyla yükselen piramit yumuşak ve alüvyonlu bir maddeden inşa edildiği için, sağlamlığından endişe ediliyordu.
Ancak piramidin üst bölümünün açısının 43 dereceye düşürülmesi ile bu sorun ortadan kaldırıldı.
Kızıl Piramit ve diğer birçok piramidin kenarları, Bent Piramidi'ninkilerin aksine düz bir açıyla yükseliyor.
Ziyaretçiler piramidin kuzey tarafındaki kapıdan girerek, 79 metrelik dar bir tünelden piramidin içinde bulunan 2 odaya ulaşabilecek.
Arkeologlar ayrıca Dahshur bölgesi çevresinde geçen yıl başlayan kazılarda bulunan mumya, maske ve çeşitli aletleri de sergilemeye başladı.
Turizm, Mısır ekonomisinin en önemli gelir kaynakları arasında bulunuyor.
BBC


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı