Kepez'de dalgalar antik eserler ortaya çıkardı

Kepez'de dalgalar antik eserler ortaya çıkardı

Çanakkale’nin Kepez beldesinde Roma ve Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen antik kalıntılar ortaya çıktı.

Kepez sahilinde Harmanyeri olarak bilinen piknik alanının denize bakan kısmında dalgaların ve toprak erozyonun ortaya çıkarttığı taş blok yapı ve eski küpleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Aydınlık Gazetesinden Ahmet Ertan'ın haberine göre; yöre sakinlerinden Necmi Aslan, söz konusu alanda antik liman bulunabileceğini iddia etti.

Kepez beldesinin 6 bin yıllık bir geçmişinin olduğunu söyleyen yöre sakini  Necmi Aslan, maskesiyle dalış yaptığı bir gün, taş iskelenin, sahilden denizin içlerine doğru devam ettiğini saptadığını iddia ederek, “Büyük İskender’in, Pers Kralı Xerxes’in, Sezar’ın ve daha başka tarihin pek çok büyük şahsiyetinin yolu, bu bölgeden geçmiş. Kalıntılara bakılırsa, burada antik bir liman da olmalı. . Umarım yetkililer gerekli olan çevre düzenlemesi ve koruma çalışmalarını gerçekleştirirler. Aksi takdirde ne iskele, ne de küpler ortada kalmayacak” dedi.

ANTİK LİMANIN BAŞLANGICI OLABİLİR

"Büyük boylu küplerin antik dönemde depolama amaçlı kullanıldığı biliniyor" diyen Necmi Aslan adlı vatandaşın iddiasına göre; seramik küp parçalarını bulunduğu bölge, hali hazırda taş duvarlarla inşa edilmiş ve burasının bir işlik ya da depo olma ihtimali de oldukça yüksek.  


Benzer Haberler & Reklamlar