Kahramanmaraş'ta patlayıcı kullanarak define arayan kişi gözaltına alındı.Kahramanmaraş'ta patlayıcı kullanarak define arayan kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, patlayıcı madde kullanarak kırsal ve kayalık alanlarda define aradığı öğrenilen E.D'nin Doğukent Mahallesi'ndeki ikametine baskın düzenledi.
Evde yapılan aramada, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat, barut ile eski Roma ve Helenistik dönemine ait 31 tarihi eser ve çeşitli dönemlere ait 38 sikke ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli işlemleri için emniyete götürüldü.
Polis ekipleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya destek vermek amacıyla ele geçirilen amonyum nitrat ile "ohh" yazdı.
AA Ömer Faruk Salman



Sivas’ta 3400 yıllık Hitit kraliyet arşivi bulundu
Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?