Kadim Avrasya'nın Bozkır İmparatorlukları

Asya ve Bozkır kültürlerine ilgi duyanlar için önemli kaynak kitap ünlü Türkolog Prof. Dr. Sergey Grigoriyeviç Klyaştornıy'ın imzasını taşıyor. Arkeoloji ve Sanat Yayınlarının neşrettiği kitapta önemli bilgiler barındıran metinlerin yanı sıra 7 ayrı tarihî harita mevcut.

Yayınevi: Arkeoloji Sanat Yayınları
ISBN: 9786053964599
Yazar: SergeGrigoryeviçKlyaştornıy
Cilt tipi: Karton Kapak
Ebatları: 16,5x24 cm / 295 sayfa

Arkeoloji Sanat Yayınları, kadim Türk ve İç Asya tarihini inceleyen önemli bir eseri Türkçeye kazandırdı. Rusçadan Türkçeye tercüme edilen eserde Türklüğün en eski zamanlarından İslam dininin kabulüne kadar geçen süreç ele alınıyor.

Editörlüğünü Ayşen Anadol, Çeviri Danışmanlığını İsenbike Togan'ın üstlendiği çeviri, ekibi Serkan Acar, Abdullah Temizkan, Muvaffak Duranlı, Alihan Havuş, Erhan Aktaş'tan oluştu.

Kitabın yazarı Sergey Grigoriyeviç Klyaştornıy (1928-2014) alanın uzmanlarınca iyi bilinen bir türkolog ve tarihçi Yalnız bugünkü Rusya Federasyonu’nda değil Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde de, bir çok türkolog ve tarihçi onun öğrencisi olmakla övünüyor.

Kadim Avrasya’nın Bozkır İmparatorlukları (2005) adını taşıyan eserin Türkçeye kazandırılmasını ve Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından yayınlanmasını Tek-Esin Vakfı sağladı. En eski zamanlardan İslamiyetin kabulüne kadar geçen dönemi ele alıyor.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar