Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de sıra gecesi düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin tarihini, kültürünü, UNESCO'ya aday müziğini, gastronomisini ve eşsiz güzelliklerini tanıtmak için çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Bu kapsamda "Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'deki amfi tiyatroda belediye sıra gecesi ekibi tarafından sıra gecesi etkinliği gerçekleştirildi.

Tarihi ören yerini gezmeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi, ekibin söylediği Şanlıurfa türkülerine eşlik edip, halay çekti.

Ziyaretçiler ekinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
AA Rauf Maltaş


Çukurören Biberi Festivali, Bilecik'in üretim kültürünü yaşatıyor
Roma Kolezyum'da düzenlenen Troya ve Roma sergisi sona erdi
Daskyleion Antik Kenti’nde arkeologlar 2600 yıllık kömürleşmiş tohumlar buldu
IMOGA Müzesi kurucusu Süleyman Saim Tekcan vefat etti