Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 88 parça tarihi eser ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ilçede ikamet eden şüphelilerin ellerinde bulundurdukları eski eserleri 2 milyon lira karşılığında satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgi aldı.
Ekipler, düzenledikleri operasyonla Cumhuriyet Mahallesi'nde tarihi eserleri satmaya çalışan 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı.
Zanlıların üst ve araçlarındaki aramalarda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 42 bronz sikke, 10 bronz yüzük ve 36 obje ele geçirildi.
Tarihi eserler, Diyarbakır Müze Müdürlüğüne teslim edildi.


Dizi Dekoru 'Tarihi Eser' Oldu: Akademi ve Koruma Süreçleri Tartışma Gündeminde
Gana’dan 'Tarihsel Adalet' Girişimi: Transatlantik Köle Ticareti BM Gündeminde
Amasya: Tarih, Doğa ve Kültürün İç İçe Geçtiği Bir Turizm Rotası
Karaca Mağarası’nda Yeni Sezon: Doğal Miras Turizmi Yeniden Canlanıyor