Ağrı Eleşkirt Hayrangöl

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yüksek rakımlı dağlar arasında sahip olduğu doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan Hayrangöl, keşfedilmeyi bekliyor.

Ağrı Eleşkirt İlçe merkezine 37 kilometre uzaklıkta yer alan Hayrangöl köyünde Mirgemir Dağı bölgesindeki göl, ilkbaharda karların erimesiyle çevresindeki rengarenk çiçeklerle olduğu gibi sonbaharda da manzarasıyla dikkati çekiyor.

Yılın her mevsimi farklı güzelliklere bürünen yüksek rakımlı dağlık alandaki bir vadi içerisinde bulunan ve şu sıralar çevresindeki ağaçların sarı, kızıl ve yeşilin tonlarına büründüğü Hayrangöl, çevre köyler ve bölgedeki az sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Özellikle sonbaharda yeşil, sarı ve kızılın yanı sıra mavinin de farklı tonlarına bürünen göl, çevresinde bulunan çalı ve bitkilerin farklı renklere bürünmesiyle göz alıcı bir güzellik sunuyor.

Dağların ve bulutların su yüzeyine yansımasıyla seyrine doyumsuz manzaralar sunan göl, sonbaharın kendisini iyice hissettirdiği bugünlerde fotoğraf tutkunlarının yanı sıra dinlenmek için gelen az sayıdaki vatandaşı ağırlıyor.

Dağlar arasında gizli kalmış ve adeta ziyaretçilerince keşfedilmeyi bekleyen gölde, su altındaki yemyeşil renkteki bitkiler de ortaya güzel manzaralar çıkarıyor.

AA Abdullah Söylemez 


Benzer Haberler & Reklamlar