Türkiye Gazetesi yazarı Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Ayasofya Camii'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayasofya Camii'nde yabancılara özel bölüm açılıp ücretli hale getirilmesinin yanlış olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…
Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün yasallaştırılması için kurulan ve TBMM'de onaylanarak kabul edilen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.…
Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü kurma girişimi çalışmaları oluşturulan kurumun Enstitü statüsünden Vakıf statüsüne dönüştürülmesi ile farklı bir zemine taşındı ve Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun…
Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi'nin basın açıklamasında "hiçbir ayrıntısı paylaşılmamış bir yasa tasarısı ile TBMM’den koruma ve kaynak sağlama çabaları gizli bir ajandanın varlığının kanıtıdır. Mevcut kurumlarıyla işlemekte olan bilimsel ve…
Troya Antik Kenti'nin 1988-2005'te arkeoloji kazı başkanlığını yapan Alman arkeolog Prof. Dr. M. Osman Korfmann'ın öldükten sonra ailesi tarafından bağışlanan kitapları, Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi'nde arkeologları bekliyor.…
Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz, "Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'nın harap haline üzülerek, Ayasofya-i Kebir Camii diye bir vakıf kurdu. Bu vakıf, Osmanlı döneminin en büyük vakıflarından biri oldu. Bu vakıf ile…
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Antalya'ya silüetini kazandıran vakıf eserlerinin tamamını restorasyon programına aldıklarını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Fatih Köse, Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolünü anlatırken, tarihi Müslüman mahallelerini oluşturan ana unsurları da hatırlattı.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Osmanlı döneminde yapılan ancak Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve eski Yugoslavya dönemlerinde yıkılan camilerin yerinde artık alışveriş merkezleri, spor salonları ve oteller yer alıyor.