Uluslararası Anıtlar Ve Sitler Konseyi Haberleri

ICLAFI Sempozyumu ve Yıllık Toplantısı Gaziantepte başladı

ICLAFI Sempozyumu ve Yıllık Toplantısı Gaziantep'te başladı

ICOMOS Yasal Yönetsel ve Uluslararası Bilimsel Komitesi (ICLAFI) Sempozyumu ve Yıllık Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma, Uygulama ve Denetim (KUDEB) Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde Zeugma Mozaik…

Arkeo gemisi Adananın antik batıklarını araştıracak

Arkeo gemisi Adana'nın antik batıklarını araştıracak

Yurt içi ve yurt dışından su altı arkeologları ile öğrencilerin yer aldığı 18 kişilik bilimsel su altı arkeoloji ekibi, Magarsus ve Aigeai antik kentlerinin su altında bulunan kalıntılarına ulaşmayı hedefliyor.

Zerzevan Kalesi ICOMOS belgeselinde yer alacak

Zerzevan Kalesi ICOMOS belgeselinde yer alacak

Uluslararası Anıtlar Sitler Konseyi'nin Risklere Hazırlık Bilimsel Komitesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında çekilen belgeselde Zerzevan Kalesi de yer alacak.

ICOMOStan Göbeklitepe için tarafsız inceleme çağrısı

ICOMOS'tan Göbeklitepe için tarafsız inceleme çağrısı

ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) Türkiye Milli Komite Başkanı Prof. Dr. İclal Dinçer, "Özgünlük ve bütünlüğün bozulup bozulmadığını değerlendirmek üzere konunun uzmanları tarafından acilen yerinde inceleme yapılmasını tavsiye ediyoruz"…

ICOMOS heyeti Misis Antik Kentinini gezdi

ICOMOS heyeti Misis Antik Kenti'nini gezdi

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi heyeti, Adana'da tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Roma döneminin önemli kentleri arasında yer alan 7 bin yıllık Misis Antik Kenti'nde incelemede bulundu.