Sultanahmet Camisi Haberleri

Sultanahmet Camisinin restorasyonu 22 aydır devam ediyor

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonu 22 aydır devam ediyor

Çinileri dolayısıyla yabancı turistlerin Blue Mosque olarak nitelediği Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli ibadethanesi Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor.

Tarihi Yarımadanın koruması için yeni envanter hazırlanacak

Tarihi Yarımada'nın koruması için yeni envanter hazırlanacak

Tescilli eser listelerinin birbirini tutmadığı İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması amacıyla alandaki kültür varlıklarının durumunun net şekilde ortaya konulacak ve oluşturulacak envanter doğrultusunda koruma amaçlı imar planlarının yeniden…

Sultanahmet Camisinin 4 minaresi sökülüp yeniden örülüyor

Sultanahmet Camisi'nin 4 minaresi sökülüp yeniden örülüyor

6 minareli Sultanahmet Camisinin restorasyonu kapsamında minarelerin statik ölçümleri yapıldığında 4'ünün sökülerek yeniden örülmesine karar verilmişti. Bir minarenin sökülüp yeniden örüldü. İkinci minare üçüncü şerefeye kadar söküldü. Öte yandan…

Kasımpaşa Mevlevihanesi küllerinden doğdu

Kasımpaşa Mevlevihanesi küllerinden doğdu

Beyoğlu'nun Kasımpaşa semtinde 1979 yılında çıkan yangında tamamen harap olan 4 asırlık Kasımpaşa Mevlevihanesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen inşa çalışmalarıyla yeniden ihya ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürü: Restorasyon alanında iş bitmez

Vakıflar Genel Müdürü: Restorasyon alanında iş bitmez

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem: İstanbul'da ve tarihi yapıların çok yoğun olduğu Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerde işlerimizin biteceğini çok zannetmiyorum. Birini yaparken zamanla mutlaka diğerleri eskiyor ve dokunmamız gerekiyor.…

Sultanahmette akıllara zarar define avcılığı

Sultanahmet'te akıllara zarar define avcılığı

Sultanahmet camisi ve Ayasofya müzesi yönüne define bulmak için tünel kazan define avcısı yakalandı. Sultanahmet Camisi'ne doğru kazılan tünelde aydınlatma sistemi yapıldığı da belirlendi.

Sultanahmet Camisinin çinileri çalınmış

Sultanahmet Camisi'nin çinileri çalınmış

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyona alınacak Sultanahmet Camisi'nin çalınan çinilerinin orijinaline uygun, birebir aynısını yapılacağını söyledi.

Sultanahmet Camisinin minaresi restore edildi

Sultanahmet Camisi'nin minaresi restore edildi

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.