Pitos Haberleri

Kayserili çiftçi tarla sürerken 1500 yıllık küp buldu

Kayserili çiftçi tarla sürerken 1500 yıllık küp buldu

Kayseri'de tarlasını süren çiftçinin traktörünün pulluğuna, Orta Çağ'a ait olduğu değerlendirilen, yaklaşık 1 metre boyunda küp takıldı. Kayseri Müze Müdürlüğüne teslim edilen pitosla ilgili arkeolojik tetkikler sürüyor.

Amorium Antik Kentinde tahıl ambarı bulundu

Amorium Antik Kenti'nde tahıl ambarı bulundu

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki Amorium Antik Kenti'nde devam eden kazılarda, 9. yüzyıl Bizans dönemine tarihlenen, içi buğday dolu 11 küpün yer aldığı tahıl ambarı ortaya çıkartıldı.

Konyada bir inşaat kazısı sırasında dev küp bulundu

Konya'da bir inşaat kazısı sırasında dev küp bulundu

Konya'nın Yunak ilçesindeki bir inşaat kazı sırasında küp bulundu. Antik çağda pitos denilen boyutlardaki küpün hangi dönemden kaldığı araştırılacak. Arkeologlar da inşaatın bulunduğu alanda inceleme yapacak.

Antandros Antik Kentinde pitos mezarlar bulundu

Antandros Antik Kentinde pitos mezarlar bulundu

Milattan önce 6. yüzyıldan itibaren küplerin mezar olarak kullanıldığı antik kentte Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Edremit Belediyesinin desteğiyle yürütülen 19. dönem arkeoloji kazılarında 2 pitos mezar bulundu. Arkeolog Prof. Dr. Gürcan Polat,…

Antandros Antik Kenti kazılarında 2 mezar yeri keşfedildi

Antandros Antik Kenti kazılarında 2 mezar yeri keşfedildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Edremit Belediyesinin desteğiyle Altınoluk Mahallesi'ndeki antik kentte yürütülen arkeoloji kazılarının 19. dönemi başladı. Kazıların, 20 kişilik bilim heyeti ve 18 işçi olmak üzere toplam 38 kişilik ekip ile eylül ayı…