Mustafa Demirel Haberleri

Patara Yol Anıtı Patara antik kentinde sergilenecek

Patara Yol Anıtı Patara antik kentinde sergilenecek

Likyalıların milattan sonra 46 yılında İmparator Claudius’a ithafen diktirdiği, dünyada eşi olmayan Yol Anıtı’nın daha önce müzede kalacağı açıklanmıştı ama 2020’nin Patara Yılı ilan edilmesinden hemen sonra toplanan bilim kurulu, Patara Antik…

Termessosta arkeolojik kazı için hazırlıklar sürüyor

Termessos'ta arkeolojik kazı için hazırlıklar sürüyor

Güllük Dağı zirvesindeki konumu nedeniyle şimdiye kadar arkeoloji kazısı yapılamayan Türkiye'nin en bakir antik kentlerinen Termessos'ta ilerleyen yıllarda yapılcak arkeolojik çalışmalarda önemli eserler bulunacağı tahmin ediliyor.

Herakles Lahdi Antalya Müzesine ziyaretçi çekiyor

Herakles Lahdi Antalya Müzesi'ne ziyaretçi çekiyor

Herakles lahdinin sergilenmeye başlandığı yaklaşık 8 aylık dönemde müzeyi 90 bin 200 kişi ziyaret etti. Lahit geldikten sonra bir önceki eylül-mayıs arasındaki döneme göre ziyaretçi sayısı yüzde 60'tan fazla arttı

İdyrus mozaikleri 41 yıl sonra yeniden açıldı

İdyrus mozaikleri 41 yıl sonra yeniden açıldı

Antik kentte 1976'da bulunan bulunan mozaikler, 41 yıl sonra yeniden başlayan çalışmayla Antalya Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuar Müdürlüğü uzmanları denetiminde açılarak durum tespiti yapıldı.

Herakles Lahdinden sonra gözler Sion Hazinesinde

Herakles Lahdi'nden sonra gözler Sion Hazinesi'nde

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, ABD'deki Dumbarton Oaks Müzesi'nde sergilenen Sion Hazinesi eserlerinin bir kısmının da kısa sürede getirilip yerinde sergilenmesini arzu ettiklerini söyledi.

Selçuklu Av Köşkü, av müzesi olabilir

Selçuklu Av Köşkü, av müzesi olabilir

Selçuklu Devleti'nin 13. yüzyılda yaptırdığı eserlerden Selçuklu Av Köşkü'nün ayağa kaldırılması için çalışma başlatan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Antalya'da avcılık önemli ama av müzesi yok. Burayı av müzesi olarak da düşünebiliriz."…

Vali Karaloğlu: Perge, gece ziyaretine açılabilir

Vali Karaloğlu: Perge, gece ziyaretine açılabilir

Perge Antik Kenti'ne geçen yıl gelen ziyaretçi sayısının sadece 60 bin kişi olduğunu belirte Antalya Valisi; "Hepimizin yeniden turizmi düşünmemiz, yeni bakış açısı yakalamamız lazım." dedi.

Antalyadaki Batık Gemide arkeolojik çalışma

Antalya'daki Batık Gemide arkeolojik çalışma

Fırtınada kayalıklara çarparak batan gemide üst üste istif edilen tabaklar arasında farklı boyutlarda, daha önce hiç karşılaşılmamış yemek takımları çıktı.