Mithras Haberleri

İspanyada Mithras Tapınağı keşfedildi

İspanya'da Mithras Tapınağı keşfedildi

İspanya’nın Cabra kentindeki Villa del Mitra’da yapılan arkeoloji kazılarında arkeologlar, ritüel ziyafetlerin kalıntılarıyla birlikte Tanrı Mithras'a adanmış bir kutsal alanı ortaya çıkardılar.

Zerzevan Kalesine ilgi gün geçtikçe artıyor

Zerzevan Kalesi'ne ilgi gün geçtikçe artıyor

Roma döneminde "askeri yerleşim" olan ve gizemli bir dinin mensuplarınca kullanılan Mithras Tapınağı ile adını dünyaya duyuran kaleyi, geçen yıl 450 bin kişi ziyaret etti.

Bilinen en mamur Mitras Tapınağı İtalyada keşfedilmiş olabilir

Bilinen en mamur Mitras Tapınağı İtalya'da keşfedilmiş olabilir

İtalya'nın Ostia kentinde keşfedilen renkli mermerlere sahip 1600 yıllık tapınağın Mithraeum olduğu tahmin ediliyor. Gizem Dinine ait alışıldık tapınakların aksine bu tapınak hayli renkli. Arkeologların Renkli Mermerler Tapınağı olarak adlandırdığı…

Zerzevan Kalesi ICOMOS belgeselinde yer alacak

Zerzevan Kalesi ICOMOS belgeselinde yer alacak

Uluslararası Anıtlar Sitler Konseyi'nin Risklere Hazırlık Bilimsel Komitesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında çekilen belgeselde Zerzevan Kalesi de yer alacak.

Korsikada da Mithras tapınağı bulundu

Korsika'da da Mithras tapınağı bulundu

Gizemli Roma dinlerinden Mithras inancının, Avrupa'nın pek çok yeri gibi Korsika'ya da ulaştığı kanıtlandı. Korsika'da bulunan tapınakta da tüm Mithras tapınaklarında olduğu gibi muhtemelen Hıristiyanlarca yapılmış olma ihtimali yüksek tahrifat…

Zerzevanda Mithras tapınağı izi

Zerzevan’da Mithras tapınağı izi

Zerzevan Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında arkeologların keşfettikleri yer altı tapınağının, Roma döneminde gizemli bir topluluk olan Mithras Tarikatı’na ait olabileceği değerlendiriliyor.