Maçka Haberleri

Vazelon Manastırı

Vazelon Manastırı

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Kiremitli köyündeki tarihi Manastır.

Sümela Manastırı frekslerinde tahribat açıklaması

Sümela Manastırı frekslerinde tahribat açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Sümela Manastırı'ndaki frekslerde yakın zamanda yapılmış hiçbir tahribatın mevcut olmadığını söyledi.

Maçkadaki Osmanlı dönemi mezarında şaşırtan kaçak kazı

Maçka'daki Osmanlı dönemi mezarında şaşırtan kaçak kazı

Trabzon'un ​Maçka ilçesi Hamsiköy Mahallesi'nde Osmanlı dönemine ait bir kadın mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kazıldı. Jandarma ekipleri mezarın neden kazıldığını araştırıyor. Olağan şüpheliler, defineciler.

Trabzonda Kalandar Gecesi kutlamaları yapıldı

Trabzon'da Kalandar Gecesi kutlamaları yapıldı

Karadeniz'in bazı yörelerinde halen yaşatılan ve geleneksel oyunların oynandığı Kalandar Gecesi (Rumi yılbaşı) kutlaması kapsamında Yomra ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sümelada restorasyon sırasında define bulundu söylentisi yayıldı

Sümela'da restorasyon sırasında define bulundu söylentisi yayıldı

Sümela Manastırı'nda define bulunduğu söylentisinin kentte yayılması üzerine resmi makamlar yaptıkları açıklama ile iddiayı yalanladı. Kent halkının Sümela Manastırında restorasyon için 3 yılın fazla olduğuna inanması söylentinin halk arasında…

Sümela Manastırının çile odaları bulundu

Sümela Manastırı'nın çile odaları bulundu

Tarihi manastırın restorasyon çalışmaları sırasında daha önce bugüne kadar girilmemiş kuzey çatının üst sağ yamacında gizli bir geçitle ulaşılan nokta tespit edildi.