Dünya Miras Listesi Haberleri

Palmiranın restorasyonu için yeni anlaşma imzalandı

Palmira’nın restorasyonu için yeni anlaşma imzalandı

Saint Petersburg’daki Hermitage Museum, geçen pazartesi günü UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Palmira Antik Kenti’ndeki zarar görmüş tarihi yerleri restore etmek için the Suriye Müzesi ve Suriye Antikalar Kurulu ile bir anlaşma imzaladıklarını…

Bu sene UNESCO Dünya Miras Listesine giren 29 Eser

Bu sene UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren 29 Eser

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen UNESCO'nun 43. Dünya Miras Komitesi toplantısında, dünyanın farkı ülkelerinden 29 doğal ve kültürel anıt Dünya Mirası Listesi'ne alındı.

Brükselde Troya paneli ve resim sergisi

Brüksel'de Troya paneli ve resim sergisi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Troya panelinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan Osmanlı arşivlerine göre Priam Hazinesini anlattı.

Halil Onur: UNESCO Türkiyeyi sözlü olarak uyardı

Halil Onur: UNESCO Türkiye'yi sözlü olarak uyardı

İstanbul'un tarihi yarımadasında silueti bozan, hatta tarihi yapılara uzanan kaçak yapılar da imar barışına başvurduğuna dikkat çeken İstanbul Tarihi Alanlar Başkanı Halil Onur, UNESCO’nun Türkiye’yi sözlü olarak uyardığını, kendilerinin de olası…

20 bin yıllık petroglifler UNESCO Dünya Miras Listesinde

20 bin yıllık petroglifler UNESCO Dünya Miras Listesinde

1,5 milyon hektar üzerine kurulu Chiribiquete Ulusal Tabiat Parkında, en eskilerinin 20,000 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen yaklaşık 70,000 civarındaki kaya resminde genellikle dev karınca yiyen, yünlü maymun ve jaguar gibi hayvanlar yer…

Anideki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Ani'deki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Selçuklu Sultanı Alparslan'ın 1064'te dönemin Ani kentini fethinden sonra camiye çevrilip Anadolu'da ilk fetih namazının kılındığı Kars'taki tarihi Büyük Katedral aslına uygun olarak restore edilecek.

UNESCO, Diyarbakır surlarındaki restorasyonu durdurdu

UNESCO, Diyarbakır surlarındaki restorasyonu durdurdu

UNESCO, Diyarbakır'ın tarihi surlarında yapılan restorasyon çalışmalarını, surların üzerindeki arkeolojik izleri yok ettiği gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla durdurdu.

Assos Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesine aday

Assos Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesine aday

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Assos Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesinde alınması için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Ayrıca 2018 Troia yılında Assos Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi çalışmaları için bakanlıktan onay…

Çatalhöyükte kazılara devam edilecek

Çatalhöyük'te kazılara devam edilecek

Bu yıl Çatalhöyük'te kazılara kazılara devam edileceği açıklanırken, ziyaretçiler için mobil uygulama geliştirileceği ve alanla ilgili video oyun dizayn edildiği belirtildi.

Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda

Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin kültürel miras listesine amacıyla hazırlık yapıyor.