Arkeolojik Kazı Çalışmaları Haberleri

Dülük Antik Kentinde kazı çalışmaları

Dülük Antik Kenti'nde kazı çalışmaları

Milattan önce 600 binli yıllara tarihlenen, dünyanın en eski 25 yerleşim yerinden biri olarak gösterilen Dülük Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları devam ediyor.

Aizanoi kazısında Hygieia heykeli bulundu

Aizanoi kazısında Hygieia heykeli bulundu

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında, mitolojide geçen Hygieia'nın tasvir edildiği bir heykel gün ışığına çıkarıldı.

Domuztepe 2021 yılı kazıları başladı

Domuztepe 2021 yılı kazıları başladı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Kelibişler Mahallesi yakınlarında bulunan, Yeni Taş Çağı'na ait Domuztepe Höyüğü'nde 24'üncü dönem kazı çalışmaları başladı.

Düzcedeki arkeoloji kazılarında medusa başı motifli levha bulundu

Düzce'deki arkeoloji kazılarında medusa başı motifli levha bulundu

Düzce'de Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde süren arkeolojik kazılarda, medusa başı motifi taşıyan mermer bir levha keşfedildi. Yunan mitolojisinde "gözlerine bakanı taşa çeviren, yılan saçlı dişi canavar olarak bilinen medusa başının Milattan sonra…

Arkeoloji kazı başkanları ödenekleri yetersiz buluyor

Arkeoloji kazı başkanları ödenekleri yetersiz buluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl arkeolojik kazı çalışmalarına ayırdığı ödeneği yetersiz bulan arkeolojik alanların kazı başkanları sponsor veya harici destekler olmazsa kazıları sürdürmenin zor olduğunu belirtiyorlar.…

Bayburt Kalesi restore edilecek arkeoloji kazıları sürecek

Bayburt Kalesi restore edilecek arkeoloji kazıları sürecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesini restore ettiriyor. Pojenin ihalesi 20 Temmuzda gerçekleşecek. Resotrasyonla parelel olarak arkeoloji kazıları da sürecek.

Prof. Dr. Şenyurt: Kurulda kazılar 15 yıl sürebilir

Prof. Dr. Şenyurt: Kurul'da kazılar 15 yıl sürebilir

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenyurt, ödenek sorunu bulunmayan Ordu Kurul Kalesi'ndeki kazılara yaklaşık 50 kişilik ekiple haziran ayının ilk haftasında başlayacağını açıkladı.