Amasra Müzesi Haberleri

Amasrada bulunan su perisi heykeli sergilenmeye başladı

Amasra'da bulunan 'su perisi' heykeli sergilenmeye başladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde tarihi Bedesten bölgesinde yapılan sondaj çalışmalarında, milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli, Amasra Müze Müdürlüğünde ziyarete açıldı.

Korunan Alan Sertifikalı Milli Parkta defineciler kaçak kazı yapmış!

Korunan Alan Sertifikalı Milli Park'ta defineciler kaçak kazı yapmış!

Korunan Alanlar Ağı Parkları sertifikasına sahip 37 bin hektarlık Küre Dağları Milli Parkı içinde defineciler tarafından kaçak kazılar yapıldığı tespit edilirken, alanda bilimsel olarak yüzey araştırması ve arkeolojik kazıların başlaması için…

Amasra Müzesini 3 ayda 15 bin kişi gezdi

Amasra Müzesini 3 ayda 15 bin kişi gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 3 yıl süren restorasyonun ardından 3 ay önce açılan ve tesadüfen bulunan tarihi eserlerin sergilendiği Amasra Müzesi'ni yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti.

Amasrada ilk kez arkeoloji kazısı yapılacak

Amasra'da ilk kez arkeoloji kazısı yapılacak

Resmi arkeolojik kazı yapılmamasına rağmen tesadüfen bulunan eserlerle Türkiye'nin en zengin müzelerinden birine sahip olan Amasra'da başlanan kurtarma kazılarıyla 5 bin yıllık antik kentin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Tesadüfen bulunan eserler arkeoloji müzesi kurdu

Tesadüfen bulunan eserler arkeoloji müzesi kurdu

Arkeoloji bilimi adına uluslararası başvuru merkezi olmanın yanı sıra öğrenciler için tarih ve arkeolojik konularda eğitim merkezi haline gelen Amasra Müzesi içinde bulunan eserler nedeniyle tesadüfi eserler müzesi denmeyi hak ediyor.

Bartın Amasra Müzesi

Bartın Amasra Müzesi

Amasra'da ilk müze Şair Tahir Karaoğuz öncülüğünde 1955 yılında açılmıştır.