Ödemiş'in Bademli köyü tarihi dokusunu koruyor
Geçmişten bu yana fidancılık merkezi olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli Mahallesi, yemyeşil dokusu, mimari yapısı ve doğal kaynak sularıyla turizmde hak ettiği değeri almak istiyor.
Geçmişten bu yana fidancılık merkezi olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli Mahallesi, yemyeşil dokusu, mimari yapısı ve doğal kaynak sularıyla turizmde hak ettiği değeri almak istiyor.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde bulunan Roma villasından çıkarılan ve Kastamonu Müzesi'nde korunan Tanrıça mozaiğinin yerine taşınması isteniyor.
Kütahya'daki Seyitömer Höyüğü'nde 12 milyon tonluk linyit rezervinin açığa çıkarılması için yürütülen kurtarma kazılarında 40 kadın işçi görev alıyor
13 Eylül günü tarihte olan olayların bazıları...
Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları'nın UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne alınabilmesi için Amasya Valiliği ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliği protokolü yaptı.
Giresunlu kemençe üstadı Katip Şadi 88 yaşında hayatını kaybetti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Zeugma ve Rumkale'de incelemelerde bulundu.
12 Eylül günü tarihte olan olayların bazıları...
Edirne'deki tarihi alanlarda, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bakım ve temizlik çalışması yapıldı.
11 Eylül günü tarihte olan olayların bazıları...
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), dünyada vahşi yaşam popülasyonunun son 46 yılda ortalama yüzde 68 düştüğünü bildirdi.
İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da 3 semavi dine ev sahipliği yapan tarihi Ulu Cami özel sistemle ışıklandırıldı.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 2020-2021 sanat sezonunu, tüm birimlerin yer aldığı "Kolaj" adlı gösterisiyle Büyükyalı Fişekhane'de açtı.
Roma İmparatorluğu'nun "doğudaki başkenti" Nikomedya döneminden kalan eserler başta olmak üzere envanterinde Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait çeşitli kültür varlıkları bulunan Kocaeli Müze Müdürlüğünde restorasyon ve konservasyon…
Kırklareli'nin Vize ilçesinde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı, zanlılardan ikisine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmadıkları gerekçesiyle 900'er lira ceza uygulandı.
10 Eylül günü tarihte olan olayların bazıları...