Alanya'da 1083 sikke yakalandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde tarihi eser değeri taşıdığı belirlenen 1083 sikke ele geçirildi.
Antalya'nın Alanya ilçesinde tarihi eser değeri taşıdığı belirlenen 1083 sikke ele geçirildi.
Karaman'da bulunan Göz Mağarası'nın duvarlarında eski Yunanca yazılmış hatıra yazıları tespit edildi.
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde koruma altındaki tarihi konak, yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Edirne'de 2. Uluslararası Balkan Festivali katıldı ve müze, tarihi ve turistik eserleri ziyaret etti.
10 Ekim günü tarihte olan olayların bazıları...
Malatya'da tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 947 altın sikke ele geçirildi.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Asur dönemine ait üzeri kabartma yazılı 5 taş ele geçirildi.
9 Ekim günü tarihte olan olayların bazıları...
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir araçta 19 sikke ve metal dedektör ele geçirildi.
Iğdır'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 2 heykel ele geçirildi.
8 Ekim günü tarihte olan olayların bazıları...
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda yılan ve insan figürlü objelerle haç ve tarım aletleri şeklinde metal parçalar ele geçirildi, iki şüpheli yakalandı.
Resmi Gazete'nin Osmanlı Türkçesiyle yayımlanan 1053 sayısı günümüz Türkçesine çevirilerek, gazetenin internet sitesi üzerinden erişeme açıldı.
Samsun'un Ayvacık ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda etnografik kilim ve öğütme taşı ele geçirildi, bir şüpheli yakalandı.
Bayburt, Bartın, Gümüşhane, Uşak, Yalova, Balıkesir ve Ankara'daki bazı bölgeler, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararla Kız Adası'nın "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde memnuniyetle karşılandı.