Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu'daki korunan alanları birbirine bağlayacak ekolojik koridorların sınırlarının çizilmesi için arazi çalışması yapılmasını içeren projeyi hayata…
Muğla'nın Datça ilçesindeki Knidos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında bulunan yeni kitabeler, Batı Anadolu'daki İslam fetihleri ve bölgenin tarihi hakkında önemli veriler sunuyor.
Mardin'de kaçak kazı yapan 5 zanlı, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Muğla'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.
Efes Antik Kenti önünden start alan 158,4 kilometrelik Selçuk-Alaçatı etabına 165 bisikletçi katılıyor.
Manisa'nın Salihli ilçesinde kaçak kazı yaptıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alındı.
Zonguldak'ta galeri, sarkıt, dikit, sütun, travertenler ve milyonlarca yıllık mercan fosilleriyle ilgi gören Gökgöl Mağarası'nın 875 metrelik bölümü gezilebiliyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan ve geçen yıl tescillenen "Luzine tatlısı", ramazan ayında vezgeçilmez tatlılar arasında sofralardaki yerini alıyor.
Milli Saraylara bağlı saray ve müze koleksiyonlarından seçilen eserlerle hazırlanan müze, ziyarete açıldığı ilk gün vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobilinin bagajında tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda obje ele geçirildi.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde yer alan tarihi eserlerden seçilen 22 eserin modellemesi, görme engellilerle az görenlerin dokunabilmesi, okuyabilmesi ve hissedebilmesi için hazır hale getirildi.
Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'ndeki İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.
Japon kamu yayıncısı NHK televizyonu, Denizli ve Aydın'daki antik kentlerde belgesel çekimine başladı.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Molla Gürani Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler, tarihi, yerleşik yaşamın izlerini barındıran Hilar Mağaraları ve Çayönü Höyüğü'nde öğreniyor.
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde restorasyon çalışması yapılan tarihi konağın bir kısmının çökmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca sürdürülen restorasyon çalışmasıyla Rami Kütüphanesi'ne dönüştürülecek tarihi kışla, 0-3 yaş grubu da dahil olmak üzere her yaştan okuyucuyu buluşturacak