Sybaris neresidir?
Sybaris: İtalya’nın güney kesiminde, Taranto Körfezi’nin batısında, Crati Irmağı’nın ağzına yakın yerde kurulu antik kent.
Yaklaşık MÖ 720’lerde Akhaia ve Troizen kolonisi olarak kuruldu. Hızla büyüdü ve kendi adına koloniler kurdu.
Bu dönemde eriştiği refah öylesine arttı ki “Lüks ve zevk düşkünü” anlamındaki sybarites terimi kentin adından türetildi.
Sybaris MÖ 510’da Kroton’lu Yunanlılar tarafından yıkıldı, kent halkı ise yakındaki kentlere sığındı.
Herodotos bu konuda şöyle yazar: “Krotonlular Sybaris’i aldıkları zaman Miletos’da bütün gençler kafalarını kazıtmışlar, büyük yas tutmuşlardı. Zira bizim bildiğimiz, bu iki site kadar birbirine yakın dostluk besleyen iki site yoktur.” Kentleri yıkılan Sybarisliler Atina’lı göçmenler ile birleşerek Thurii’yi kurdular (MÖ 443). Botanik uzmanı Menestor kentin tanınmış bir vatandaşıdır.


Dizi Dekoru 'Tarihi Eser' Oldu: Akademi ve Koruma Süreçleri Tartışma Gündeminde
Gana’dan 'Tarihsel Adalet' Girişimi: Transatlantik Köle Ticareti BM Gündeminde
Amasya: Tarih, Doğa ve Kültürün İç İçe Geçtiği Bir Turizm Rotası
Karaca Mağarası’nda Yeni Sezon: Doğal Miras Turizmi Yeniden Canlanıyor