Konya’da 4 yıl önce yenileme çalışmaları nedeniyle yerinden sökülen tarihi Şeb-i Arus Havuzu tekrar eski yerine konulması için çalışma başlatıldı.
Konya’da 4 yıl önce yenileme çalışmaları nedeniyle yerinden sökülen tarihi “Şeb-i Arus Havuzu” tekrar eski yerine konulması için çalışma başlatıldı.
Mevlana Müzesi bahçesinde yapılan restorasyon sonrası 4 yıl önce yerinden sökülen ve yerine yeni taşlarla tekrar havuz yapılan Anadolu Selçuklular Dönemine ait olduğu iddia edilen, “Şeb-i Arus Havuzu”nun
tekrar eski yerine konulması için çalışma başlatıldı.
Müze bahçesinde yeni taşlarla yapılan havuzun etrafı kapatılarak, üzeri de brandayla örtüldü. Brandanın üzerinde de “Şeb-i Arus Havuzu" restorasyonundan dolayı verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadelerinin yer aldığı bir kağıt asıldığı görüldü. Şeb-i Arus Havuzu’nun gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları sonrası yerine koyulacağı öğrenildi.
www.karamandan.com


Karaca Mağarası’nda Yeni Sezon: Doğal Miras Turizmi Yeniden Canlanıyor
Hawan Daushe Geleneği: Nijerya’da Kültürel Süreklilik ve Toplumsal Birlik
Teatro di San Carlo’nun 290 Yılı: Opera Geleneğinin Sürekliliği ve Kültürel Miras
Sillyon Antik Kenti: 7 Bin Yıllık Kesintisiz Yerleşimin Arkeolojik Tanıklığı