Muğla'nın Milas ilçesinde bir mekandaki restorasyon için başlatılan inşaat çalışmalarında antik mermer taşların devşirme malzeme olarak kullanıldığı tespit edildi. Tespitin ardından inşaat çalışması durdurulurken, inşaatta devşirme olarak kullanılan tarihi eser nitelikli antik taşlar, koruma amacıyla sökülmeye başlandı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ahmet Çavuş Hayıtlı Mahallesi Kemerler Caddesi'nde eski bir yapının restorasyonu için bir süre önce çalışma başlatıldı. Yapının duvarlarının inşası sırasında ise antik mermer taş parçaları kullanıldı.

Yapının duvarlarındaki antik taşları tespit eden Milas Müze Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlattı. Tespitin ardından duvarında antik mermer taşlar bulunan inşaat çalışmaları ise durduruldu. Yapılan inceleme sonucunda yapıdaki antik taşların sökülerek korumaya alınması çalışma yapılacağı öğrenildi.

Volkan Yıldız - Habermilas.com





Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı