Kocaeli'nde Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak düzenlenen ‘Müzeleri Yeniden Düşünmek’ temalı Çağdaş Müzecilik Sempozyumu 23 – 24 Kasım tarihlerinde Kocaeli Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşiyor.
. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli Müzeler Müdürlüğü, Milletlerarası Müzeler Konseyi(ICOM), Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği (KÜMAD) işbirliği ile organşze edien Çağdaş Müzecilik Sempozyumu Kocaeli Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu’nda bufün yapılan açılış oturumu ile başladı.
Sempozyuma akademisyenler ve müze emekçilerinin yanı sıra‘ Kartepe’de Bir İlk: Kartepe Belediyesi Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’ başlığı ile Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, ‘Gölcük Belediyesi Hattat Ali Vasfı İzmidi Hüsnü Hat Müzesi’ başlığı ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmacı olarak katılacak.


Dizi Dekoru 'Tarihi Eser' Oldu: Akademi ve Koruma Süreçleri Tartışma Gündeminde
Gana’dan 'Tarihsel Adalet' Girişimi: Transatlantik Köle Ticareti BM Gündeminde
Amasya: Tarih, Doğa ve Kültürün İç İçe Geçtiği Bir Turizm Rotası
Karaca Mağarası’nda Yeni Sezon: Doğal Miras Turizmi Yeniden Canlanıyor