Kanuni Sultan Süleyman'ın 500 yıl önce Rodos Seferi sırasında Yatağan ilçesindeki Bozüyük Mahallesi'nde konakladığı alanda arkeologların kazı gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Muğla Valiliği, Yatağan ilçesindeki Bozüyük Mahallesi'nde Kanuni'nimn ordusunun konakladığı alanda arkeolojik kazı gerçekleştirileceğini açıkladı.
Stratonikeia ve Lagina antik kentleri kazı ekibinin dbilimsel destek vereceği çalışmalarda Rodos Seferi ve dönemin imar faaliyetleriyle ilgili yeni verilere ulaşılması hedefleniyor.
Kanuni Sultan Süleyman'ın ve askerlerin konakladığı yerlerden birisiyle ilgili ilk defa bilimsel kazı yapılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Beylikler ve erken Osmanlı Dönemi ile ilgili mimari ve küçük buluntuların yoğun olarak bulunduğu Stratonikeia'ya çok yakın bir konumda yer alan Bozüyük otağında başlayacak bilimsel çalışmalar bölge tarihi, Osmanlı mimarisi ve 15. yüzyıldaki bölgeler arası ilişkilerin anlaşılması açısından da büyük önem taşıyor."
Açıklamada, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın Bozüyük otağında incelemelerde bulunduğu bildirildi.
Ali Rıza Akkır _AA


Meloni’ye Benzeyen Melek Freski Kaldırıldı
Van Muradiye’de Köse-Gelin Geleneği: Kış Gecelerinde Dayanışmanın Sahnesi
12 Keçi: Anadolu’da Tiftik Hafızasının Romanı
Issık Göl'e bulunan 180 tonluk taş, efsaneleri diriltti! Cam fanus ile korunacak!