İtalyan Merceğinden Anadolu'daki Bizans Sanatı

İtalyan Merceğinden Anadolu'daki Bizans Sanatı

Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu´daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisi,Roma’dan Doğu’ya uzanan tarihi güzergâh izlenerek yitik bir imparatorluğun parçaları yeniden keşfettirmeyi hedefliyor.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Anadolu'daki Bizans Sanatı, 1960-2000 sergisi; İtalyan akademisyenler tarafından Anadolu’da yarım asırdır yürütülen araştırmalara odaklanıyor.

ANAMED’de yer alan Kemerli Galeri’deki sergi, 1 Haziran–31 Aralık 2018 tarihleri arasında, Salı-Cumartesi 10:00-18:30, Pazar 12:00-18:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Küratörlüğünü Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri'nin üstlendiği sergi hakkında yapılan basın açıklamaısnda şu bilgilere yer verildi: “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu´daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisi, Roma´daki Sapienza Üniversitesi´nin Bizans Sanatı Tarihi Dokümantasyon Merkezi´nden (CDSAB) fotoğraf ve arşiv materyallerini Beyoğlu’ndaki ANAMED’e taşıyor. Sergide, Roma’dan Doğu’ya uzanan tarihi güzergâh izlenerek yitik bir imparatorluğun parçaları yeniden keşfedilip, sanat tarihi çalışmaları ışığında bir araya getiriliyor. Sergi, İtalyan sanat tarihçilerinin, Anadolu’daki Bizans sanatı araştırmasına sağladığı katkıya genel bir bakış sunuyor. Ayrıca ziyaretçilere, yaklaşık 50 yıl boyunca toplanan arşivin yanı sıra bazıları kökten dönüşüme uğramış ve hatta tahrip olmuş anıt ve eserlerin hikâyesini de inceleme fırsatı veriliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar