İngiltere’nin Batı Berkshire köyünde Roma mozaiği ortaya çıkarıldı. Roma ve Yunan mimarisi ve sanatında uzman Anthony Beeson’a göre bulunan mozaik dünyada sadece 3 örneği bulunan mozaik, bir prensesin eli için yapılan bir araba yarışını gösteriyor.
Arkeologlar ve gönüllüler, bulunan mozaiği ortaya çıkarmak için dokuz gün geçirdi. Gönüllüler bulunduktan sonra, 1700 yıllık mozaik zemini ilk kez yıkadılar. Mozaik cumartesi günü halka açıldı. Ancak daha sonra özel ekilebilir bir tarım arazisinde bulunduğu için dikkatli bir şekilde geri gömüldü.
Boxford Tarih Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmalarında yer alan Joy Appleton, sonucun kesinlikle beklentilerinin üzerinde olduğunu, bölgenin çok fazla demir ve bronz çağ maddelerini barındırdığını ifade etti.
Mr. Beeson, ana mozaik panelinin, Yunan mitolojisindeki Pelops’un efsanevi hikayesini betimlediğini düşündüğünü vurguladı.
Gazeteduvar.com.tr



Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı