Son yılların en büyük çaplı deniz çekilmesi yaşanan Erdek’te Kyzikos Antik Kenti’nin sular altındaki iskelesi meydana çıktı
Balıkesir'in Erdek ilçesi Düzler sahillerinde Erdek-Edincik kavşağından askeri kamplara kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik sahil şeridinde yer yer sahilden 10 ila 40 metreye kadar gerçekleşen deniz çekilmesi sonunda daha önce denizde bulunan iskeleler karada kaldı, Kyzikos Antik Kenti’nin iskelesi ortaya çıktı.
DENİZ YAKLAŞIK 1 METRE ALÇALDI
Denizin yaklaşık 1 metre alçalması ve çekilmesiyle çok sayıda adacık ortaya çıkarken, sahil şeridinde midyeler, denizyıldızı ve dip yosunları açığa çıktı. Çevre sakinleri bir haftadan beri devam eden deniz çekilmesinin en çok geçtiğimiz Pazar günü görüldüğünü söyledi. (İHA) Kaynak: Erdek'te deniz çekilince antik iskele meydana çıkt.
İHA

Suriye'de Kayıp Ebla Arşivi İdlib Müzesi’ne Döndü
Zile’nin Çok Katmanlı Tarihi Turizmde Yeni Bir Dönem Açıyor
Gaziantep Kalesi Restorasyonu Tamamlandı
Karahantepe Ören Yeri'nde Karşılama Merkezi ve Çatı Çalışmaları Sürüyor