Belçika'da arkeologlar, Mortsel arkeoloji kazı alanında üzerinde 'eğlen' veya 'kendini eğlendir' olarak Türkçeleştirilebilecek 'Latince "Avoca te" yazan Roma döneminden kalma kupalar buldu.
Belçika'da Resmi haber ajansı Belga'nın haberine göre, daha önce Roma döneminden kalma çok sayıda eserin bulunduğu Mortsel kazı alanında bu kez "Avoca te" yazılı kupalar keşfedildi.
Arkeologların danıştığı Anvers Üniversitesi Profesörü Christian Laes, yazının "kendini eğlendir, neşelendir" anlamlarına geldiğini belirtti.

Laes, "avocare"in Roma medeniyetine ait bilinen bir fiil olduğunu ancak daha önce bir kupada yazdığının görülmediğini, dolayısıyla keşfin eşsiz nitelikte olduğunu kaydetti.
Benzer felsefeyi temsil eden bir yazıya Hatay'da 2016'da bulunan iskelet mozaiğinde rastlanmıştı. Mozaikteki "neşeli ol, hayatını yaşa" yazısı yoğun ilgi görmüştü.

Suriye'de Kayıp Ebla Arşivi İdlib Müzesi’ne Döndü
Zile’nin Çok Katmanlı Tarihi Turizmde Yeni Bir Dönem Açıyor
Gaziantep Kalesi Restorasyonu Tamamlandı
Karahantepe Ören Yeri'nde Karşılama Merkezi ve Çatı Çalışmaları Sürüyor