Kütahya'da, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) 4'üncüsü bu yıl düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali, Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk teması ile 22-24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.
Festivalin Düzenleme Komitesi Başkanı Murat Yıldız, AA muhabirine, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde yapılacak festivalin temasının "Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk" olarak belirlendiğini söyledi.
Etkinlik kapsamında özel konuklar, yazarlar ve senaristlerin katılımcılarla bir araya geleceğini belirten Yıldız, "Doğaçlama gösterilerinin olduğu, sinemanın konuşulduğu, ayrıca sinemanın arka planının konuşulduğu söyleşiler düzenlenecek. Yani bir senaristle, bir senaryonun yazımıyla ilgili aklınıza takılacak her türlü şey sorulup konuşulabilecek. Festivalde ünlü şefler, tadımcılar, ziraat ve yemek kültürü uzmanları buluşacak. Ayrıca gençler ve çocuklar için etkinlikler olacak." diye konuştu.
Festivale, Çavdarhisarlı kadınların da katkı sağlayacağını anlatan Yıldız, etkinliğin müzisyenlerin açık sahne
Muharrem Cin - AA


Dizi Dekoru 'Tarihi Eser' Oldu: Akademi ve Koruma Süreçleri Tartışma Gündeminde
Gana’dan 'Tarihsel Adalet' Girişimi: Transatlantik Köle Ticareti BM Gündeminde
Amasya: Tarih, Doğa ve Kültürün İç İçe Geçtiği Bir Turizm Rotası
Karaca Mağarası’nda Yeni Sezon: Doğal Miras Turizmi Yeniden Canlanıyor