
Arslantepe Höyüğü'ndeki çatı yeniden inşa edilecek
2022 yılı arkeoloji kazılarına başlanam Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde çatı projesinin revize edildiğini, çalışmanın uzun sürebileceğini, gelecek yıl yeni çatı yapılabileceğini belirtildi.
2022 yılı arkeoloji kazılarına başlanam Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde çatı projesinin revize edildiğini, çalışmanın uzun sürebileceğini, gelecek yıl yeni çatı yapılabileceğini belirtildi.
Malatya'da etkili olan kar yağışının ardından Anadolu'nun en eski şehir devletinin kurulduğu ve UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nde güzel enstantaneler objektiflere yansıdı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, UNESCO tarafından bu yıl "Dünya Kültür Mirası Listesi"ne alınan, tarihte ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı 7 bin yıllık Malatya Arslantepe Höyüğü ile ilgili belgesel hazırladı.
Malatya Arslantepe Höyüğü'nde milattan önce 3 bin 600 yılına ait iki çocuk iskeleti gün yüzüne çıkarıldı.
Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, Türkiye'nin 19'uncu kültür varlığı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü kazılarında, Orta Çağ Dönemi'ne ait 5 mezarda kolye ve cam bilezikler bulundu.
Prof. Dr. Marcelle Frangipane, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girmesinin Malatya için, Türkiye için ve dünya için çok güzel olacağını belirterek, 'Hayatım burada geçti. UNESCO benim için de ödül gibi olacak' dedi.…
Arslantepe Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında Geç Kalkolitik döneme ait bir evde yaklaşık 5700 yıllık olduğu tahmin edilen çocuk iskeleti bulundu. İskeletin boynundaki ve kollarındaki boncuklar, çocuğun soylu bir Geç Kalkolitik dönem ailesinin üyesi…
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arslantepe Höyüğü'nün 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alındığını hatırlatan Güder, belediye olarak, höyüğün kalıcı listeye alınması için ocak ayında yaptıkları başvuru sürecinin son aşamasına…