Arslantepe Höyüğü arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, kazı alanından çekilen fotoğrafları incelediğinde tedirgin olduğunu ama yerinde görünce alanda kokttuğu kadar büyük hasar olmadığını söyledi. Malatya Kültür ve Turizm…
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören önemli bir arkeolojik alan da Malatya'nınUNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü oldu. Höyüğün geçici koruma çatısı çökerken, binlerce yıllık kerpiç duvarlarının bir kısmında kaymalar meydana…
Türkiye ve Suriye'yi derinden sarsan ve acıya boğan depremden dolayı üzüntüsünü dile getiren ve başsağlığı dileyen UNESCO; Dünya Mirası Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'ndeki hasara dikkat çekerek, Göbekli Tepe, Nemrut Dağı ve Arslantepe Höyüğü…
"Melita’dan Malatya'ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri kapsamındaki etkinlikte konuşan Arslantepe Höyüğü kazı başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Höyüğün aslanla simgeleştiğini ve bu isimle günümüzde…
2022 yılı arkeoloji kazılarına başlanam Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde çatı projesinin revize edildiğini, çalışmanın uzun sürebileceğini, gelecek yıl yeni çatı yapılabileceğini belirtildi.
Malatya'da etkili olan kar yağışının ardından Anadolu'nun en eski şehir devletinin kurulduğu ve UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nde güzel enstantaneler objektiflere yansıdı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, UNESCO tarafından bu yıl "Dünya Kültür Mirası Listesi"ne alınan, tarihte ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı 7 bin yıllık Malatya Arslantepe Höyüğü ile ilgili belgesel hazırladı.
Malatya Arslantepe Höyüğü'nde milattan önce 3 bin 600 yılına ait iki çocuk iskeleti gün yüzüne çıkarıldı.
Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, Türkiye'nin 19'uncu kültür varlığı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildi.