Fas'ta dün gece yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen yıkıcı deprem başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde yıkıcı ve can alıcı özelliğini gösterdi. Yüzlerce insan ölümüne ve yaralanmasına yol açan depremde,…
Paleontologlar, Güney Afrika ülkesi Zimbabve'de 201 ila 252 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili bulunduğunu açıkladı. Fosilin Afrika'da bulunan en eski dinozor fosili olduğu gibi dünyada bulunan en eski dinozr fosillerinden biri olduğuna dikakt…
Cezayir’in güneyindeki Batna şehrinde bulunan Roma antik kenti Timgad, 1765’te İngiliz arkeolog James Bruce tarafından keşfedilinceye kadar yüzlerce yıl çöl kumlarının altında gizli kaldı.
Kamerun'un batısında sahil ve liman kenti Kribi’de bulunan Lobe Şelalesi, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
İnsanların en az 9 bin yıldır bal ve diğer arı ürünlerini topladıkları biliniyor. Afrika'da bulunan çömlekler üzerine yapılan bilimsel araştırma, insanların 3.500 önce bal, balmumu ve arı sütünü hayatın farklı alanlarında kullanmak için işlediklerini…
Afrikalıların bugüne kadar Neanderthal DNA’sı taşımadıkları sanılıyordu ancak son araştırma Afrikalılarda da Neandertal DNA’sı olduğunu tespit etti. Princeton Üniversitesi uzmanlarının gerçekleştirdiği araştırmanın ortaya çıkardığı bilimsel senaryoya…
Müzelerinde Afrika'ya ait yaklaşık 90 bin tarihi eser bulunan Fransa'nın Benin'e ait 26 tarihi eseri 2020 yılında iade edeceği bildirildi.
Etiyopya'da döneminde Pers Roma ve Çin İmparatorluğu ile birlikte dünyanın 4 büyük devletinden biri olan Aksum Krallığı’nın parçası olduğu anlaşılan 'kayıp' antik kent bulundu. Tarihinin 2750 yıl önceye dek uzandığı belirlenen Beta Semani kentinde 4.…
Afrika'da bulunan en eski ve günümüzde yaşayan halklardan elde edilen DNA analizlerine göre Homo Sapiens'in en olası ana yurdunun tam olarak belirlendiği iddia edildi. Araştırmacılar; iddialarını genetik, jeolojik, arkeolojik ve iklimbilim kanıtları…
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara antik kentinde, yöre halkının 'Alman evleri' dediği yapının, Osmanlı'nın 1906 yılında Afrika ile iletişimi sağlamak için kurduğu ilk telsiz ve telgraf istasyonu olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın…
Genetikçiler, Homo sapiensin karbonhidrat sindirim genlerinin çoğalmasının, artan karbonhidrat bazlı beslenmeden kaynaklandığını varsayıyorlar. Güney Afrika'nın Doğu Cape eyaletindeki Klasies Nehri Mağaraları'nda ocakta kızartılmış yaklaşık 100 bin…
Afrikasıda kullanılan maske ve heykellerden oluşan Gazeteci yazar Hıfzı Topuz'un Büyülü Afrika koleksiyonu, İnancın Temelindeki Sanat: Büyülü Afrika Sergisi ile Cermodern'de ziyarete açıldı. Topuz'un 25 yıl boyunca, Afrika seyahatlerinden topladığı…
Jeologlar bundan 300 milyon önce z süper kıta parçalanırken, buzullar altında olan Afrika'da o zamanlardan kalma buzul izleri bulduklarını açıkladılar.
Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtımından 52 yıl sonra açılan Siyahi Medeniyetler Müzesinde Afrika Medeniyetleri temalı ve Afrika medeniyetinin Neolitik Çağ'dan Demir Çağı'na kadar olan eserler yer alıyor