Osmaniye'de tarihi Ala Cami'de yapılması planlanan ancak bürokrasi nedeniyle geciken restorasyon çalışmalarının başlatılması hedefleniyor.
Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli ilçesinde geçmişi 15'inci yüzyıla uzanan Ala Cami'de yapılan restorasyon çalışmalarının bürokratik işlemler nedeniyle geciktiğini, hızlanması için gayret göstereceklerini söyledi.
Camiyi ziyaret eden Al, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Recep Kafes'ten bilgi aldı.

Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilçenin sembolü haline gelen Ala Cami'de başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Restorasyon çalışmalarının yavaş ilerlediğini ifade eden Al, şunları kaydetti:
"Kadirli'nin inanç turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olan Ala Cami'de restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ancak yapılan işler umduğumuz hızla gitmedi. Nedeni de bürokratik işlemler. Restorasyonlarda bürokratik işlemler çalışmaları geciktiriyor. Hızlanması için gayret göstereceğiz."
Menderes Özat - AA


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı