Tarihi eser kaçakçılarıyla iletişime geçen arkeolog polis memuru sayesinde Muş'ta düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait çok nadir bulunan 2 adet altın Solidus sikkesi ele geçirildi. 2 zanlı gözaltına alındı
Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre Muş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekipleri, Roma dönemine ait altın sikkelerin yurtdışına çıkarılarak satılacağı bilgisini aldı.
Kendisini tarihi eser uzmanı antikacı olarak tanıtan arkeolog polis memuru, tarihi eser kaçakçılarıyla iletişime geçti. Roma dönemine ait çok nadide 2 adet altın sikke için 1 milyon lira karşılığında pazarlık yapıldı. Zanlılar M.S.D. ve Y.E.O. düzenlenen operasyonla suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.
Nümismatlara göre; ele geçirilen Roma dönemine ait altın Solidus sikkesi, o dönemin ruhunu yansıtan en önemli tarihi eserler arasında yer alıyor.


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı