Genç mimarlar müzesi tasarımı için yarışacak

Genç mimarlar müzesi tasarımı için yarışacak

"Barışa açılan bir kapı: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi" başlığında yapılacak yarışmaya, 16 Eylül'e kadar proje kabul edilecek.

KOCAELİ: Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Çuhadaroğlu Alüminyum iş birliğiyle düzenlenen "Alüminyum 2016 Öğrenci Proje Yarışması"nda Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nin yeni bina tasarımı için yeni fikirler elde edilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 16'ncısı düzenlenen yarışmaya, üniversitelerin mimarlık ve tasarım fakültelerinde öğrenim gören veya yeni mezun olmuş öğrencilerin katılabilecek.

"Barışa açılan bir kapı: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi" başlığında gerçekleştirilen tasarımların kabul edileceği yarışmaya, 16 Eylül'e kadar proje teslimi yapılabilecek.

Jürisinde KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marco Pretelli, Selanik Aristo Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Fani Vavili Tsinika ve Doç. Dr. Evangelos ChrySafides, KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Şenyurt'un yer aldığı yarışmanın sonuçları 26 Eylül'de açıklanacak.

Dereceye giren yarışmacıların ödülleri 31 Ekim'de Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törende verilecek.

"Türkiye'deki müzeciliğe dikkat çekilecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, yarışmanın bu yılki konusunun müze kompleksi tasarımı olarak belirlendiğini bildirdi.

Yarışma ile hem genç fikirler desteklenirken hem de ülkedeki müzecilik konusuna dikkat çekileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bu yıl 'Barışa açılan bir kapı: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi' başlığında düzenlenen yarışmayla savaş ögelerine ev sahipliği yapan Çağlayan'daki müzenin yeni bina tasarımına yönelik geliştirilebilir fikirler elde etmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yarışma kapsamında her bir tasarım ekibi tarafından 'tarih ve kültüre aktif olarak dokunan bir yer' düşüncesi ve savaş-sanat miti, hayatın gerçekliği kavram ve temaları üzerine odaklanan çağdaş bir savaş müzesi ve çevre düzenlemesi tasarımı hayata geçirilirken, mevcut binaları tarihsel değerleriyle ve koruma perspektifiyle bir bütün olarak ele alan bir yaklaşım sergilenmesi bekleniyor. Böylece, harabe durumdaki Yedikule Gazhanesi'ni sanatsal ve kültürel aktivitelere ev sahipliği yapar hale gelecek şekilde kent hayatına kazandıran tasarımların gerçekleştirilmesi hedefleniyor."

AA Şahin Oktay 


Benzer Haberler & Reklamlar