Astana’daki Dostluk Evi'nde  22 etnik cemaatin kültürü yaşıyor

Astana’daki Dostluk Evi'nde 22 etnik cemaatin kültürü yaşıyor

Dostluk Evi, ülkede yaşayan Türk, Kırgız, Özbek, Tacik, Azeri, Tatar ve etnik grupların ana dillerini, gelenek ve göreneklerini öğrenmeleri, geliştirmeleri ve yaymaları için imkan sunuyor.

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Dostluk Evi, Astana’nın başkent oluşunun 20. yılı kutlamaları çerçevesinde geçen yıl Mangıstau eyaleti tarafından kuruldu.

Kazakistan Halkı Asamblesi bünyesindeki 22 etnik cemaat, Dostluk Evi'nde açtığı kültür merkezleriyle ana dillerini, kültürlerini ve geleneklerini tanıtıyor.

Dostluk Evi binasında sergi salonları, etnik grupların ofisleri, konferans salonu, müze ve yemekhane bulunuyor.

Türk, Kırgız, Özbek, Tacik, Azeri, Tatar, Uygur, Çeçen, Dungan, Bulgar, Belarus, Kore ve diğer halkların kültür merkezleri, burada herkese ücretsiz dil ve dans kursları veriyor.

Etnik gruplar, aynı zamanda Dostluk Evi'nde düzenledikleri kültürel etkinliklerle ana dillerini, kültürünü ve geleneklerini yaşatıyor.

Leonid Porkopenko: Tüm şartlar oluşturuldu

Kazakistan Halkı Asamblesi Başkan Yardımcısı Leonid Porkopenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dostluk Evi'nin ülkedeki tüm etnik gruplar için bir merkez olduğunu belirterek "Burada onların ana dillerini, gelenek ve göreneklerini geliştirmeleri ve korumaları için tüm şartlar oluşturulmuştur." dedi

Lyazzat Kusayinova: Herkese eşit imkanlar sağlanıyor

Kazakistan Halkı Asamblesi Sekreterliği Başkanı Lyazzat Kusayinova, etnik cemaatlerin ana dillerini, kültürünü öğrenmeleri için para tahsis ettiklerini söyleyerek "Kültürlerini ve ana dillerini geliştirmeleri için herkese eşit imkanlar sağlanıyor." diye konuştu.

Kusayinova, Dostluk Evi'nde Yenilenme Yolu Gençlik Hareketi, Anneler Konseyi, Toplumsal Uyum Konseyi gibi asamble yapılarının da yer alacağına dikkati çekerek "Zamanla burayı barış ve uyum merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aliia Raimbekova - AA


Benzer Haberler & Reklamlar