Alaşehir'deki altyapı çalışmasında işçiler Helios figürlü bir tarihi rölyef buldular

Alaşehir'deki altyapı çalışmasında işçiler Helios figürlü bir tarihi rölyef buldular

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki altyapı çalışması sırasında 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen, üzerinde kafa kısmı kırılmış halde Güneş Tanrısı Helios figürü bulunan bir rölyef bulundu. Belediye işçileri tarafından bulunan rölyef Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri tarafından koruma altına alındı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde önceki gün altyapı çalışmalarında  en az 2 bin yıl öncesine ait, üzerinde Güneş Tanrısı Helios'a ait olduğu tahmin edlen kafası olmayan bir figürün yer aldığı  rölyefl ortaya çıkarıldı.

İHA'nın haberine göre bulunan tarihi eser,  Alaşehir şehir merkezinde açık hava müzesi olarak hizmet veren İncil'de adı geçen yedi kiliseden biri olanSt. Jean Kilisesi'nin bahçesinde koruma altına alındı.

Kabartma heykelin bulunduğu Anlaerda Alaşşehir'de antik tiyatroda süren arkeoloji kazı alanını inceleyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da St. Jean Kilisesi'ne giderek kabartma heykelini inceledi.

Başkan Öküzcüoğlu, "Milattan sonra 6. yüzyılda Anadolu'da Hıristiyanlığı yaymak için yedi tane kilise kurulmuş. Bunlar Smyrna, Efes, Sardes, Akhisar, Bergama, Alaşehir ve Leodikya. Bugün alt yapı çalışmaları esnasında Antik Roma dönemine ait, M.Ö. 200 ile M.S. 300'lü yıllar arasında olduğunu tahmin ettiğimiz, kabartma çalışması ortaya çıktı. Kabartmalar etrafında güneş ve taç var. Muhtemelen Güneş Tanrısı Helios’un kabartması olduğu düşünülen bir kabartma ortaya çıktı. Arkeologlar gerekli çalışmaları yaptıktan sonra net bilgiler ortaya çıkacak" dedi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar