Arkeoloji kazılarının sürdüğü Stratonikeia Antik Kenti'nde sanatsal aktivitelerle kentimizin tanıtımı katkı sağladığını belirten kazı başkanı arkeolog Bilal Söğüt, sponsorlarının aynı zamanda bölgede sanatsal faaliyetlere de önem vermesinin önemli…
Bir yanda arkeoloji kazıları sürerken restorasyon çalışmaları ile Köy Meydanı adım adım eski günlerine dönen Muğla'nın Yatağan ilçesindeki, Stratonikeia Antik Kenti'nin 2 bin 200 yıllık meclis binasının yan taraflarındaki mevcut basamakların…
Roma hamamı, batı caddesi, meclis binası ve Ağa Konakları'nın bulunduğu şehir merkezinde arkeolojik çalışmalar süren Stratonikeia Antik Kenti'nin ana caddesinde kazı çalışmalarına başlandı.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında yaklaşık 2 bin 200 yıllık kanalizasyon sistemi gün yüzüne çıkarıldı.
Anadolu'nun yerli halkı Karialılar ve Leleglere ait eserlerin yanı sıra Tunç Çağı, Roma, Bizans, Helenistik dönemlerine ait eserlerin çıkarıldığı Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti arkeoloji kazılarında Türk dönemine ait seramikler ve günlük…
Stratonikeia ve Lagina Arkeoloji Kazılarının Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Bilal Söğüt Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcılığına getirildi.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret eden öğrenciler, düzenlenen etkinlikte tarihi alanda temsili kazı çalışması yaptı.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia ile Lagina antik kentlerini birbirine bağlayan ve ilk çağlardaki dini törenlerde anahtar taşıyanların geçtiği kuzey şehir kapısının sütun ve kemerleri eski görüntüsüne kavuşturuldu.
Muğla'nın Yatağan ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık Strakonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında, 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen 10 mask daha ortaya çıkarıldı.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Strakonikeia Antik Kenti kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen 33 mask, taş hastanesinde restore ediliyor
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia ile Lagina antik kentlerini birbirine bağlayan ve ilk çağlardaki dini törenlerde anahtar taşıyanların geçtiği kuzey şehir kapısının sütun ve kemerleri restore ediliyor.