Orhan Gazi Haberleri

İznikin Ayasofyası: Orhan Camisi

İznik'in Ayasofyası: Orhan Camisi

İznik Ayasofya Camisinin adı yazılı belgelerde ilk kez, 787 yılında Patrik Trasios yönetiminde toplanan ve 350 piskoposla çok sayıda keşişin katıldığı 7. Konsül dolayısıyla geçiyor.

Bursada fethin 692. yılı kutlandı

Bursa'da fethin 692. yılı kutlandı

Bursa'nın fethinin 692. yıl dönümü kutlandı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesince merkez Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'nde düzenlenen törende, Bursa Mehter Takımı gösteri yaptı.

Orhan Gazi döneminde Bizans - Osmanlı ilişkileri

Orhan Gazi döneminde Bizans - Osmanlı ilişkileri

Orhan Gazi Sempozyumunda Orhan Beyin Bizans imparatoru ile ilişkileri, Bizansın damadı olarak ince stratejisisi ile Osmanlı devleti ve Bizans İmparatorluğu ilişkilerini içeren sunumlar da yer aldı.

5. Orhan Gazi sempozyumu başladı

5. Orhan Gazi sempozyumu başladı

Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü sempozyumu bünyesinde Orhan Gazi Dönemi Yapıları Fotoğraf ve Minyatürlerle Kocaeli Sergisi de vatandaşların ziyaretine açıldı.

İzmit Orhan Camiindeki vaftiz teknesi yok oldu

İzmit Orhan Camii'ndeki vaftiz teknesi yok oldu

İzmit'in tarihi camisinde tuhaf restorasyon skandalı. İzmit Orhan Camii’nde caminin yapımından bu yana yer alan vaftiz teknesi yok oldu. Söz konusu mermer vaftister caminin kiliseden dönüştürüldüğünü iddia edenlerce kanıt olarak kullanılıyordu.…

Bilecikte tarihin tanığı 5 yalnız minare

Bilecik'te tarihin tanığı 5 yalnız minare

Bilecik'te Yunan işgali döneminde büyük zarar gördüğü için "Yanıklar" olarak da isimlendirilen, kentin eski yerleşim yerinde yalnızca 5 minare bulunuyor.