Necmettin Alp Haberleri

Direk için çukur kazarken 444 Bizans sikkesi buldular

Direk için çukur kazarken 444 Bizans sikkesi buldular

Kars'ın Kağızman ilçesinde, elektrik direği dikmek için yapılan kazıda, üzerinde Hazreti İsa portresi olan Ortaçağ dönemine ait 444 bakır Bizans sikkesi bulundu. Sikkelerin ön yüzünde Hazreti İsa portresi, arka yüzünde 4 satır 'Hristiyanların…

Anideki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Ani'deki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Selçuklu Sultanı Alparslan'ın 1064'te dönemin Ani kentini fethinden sonra camiye çevrilip Anadolu'da ilk fetih namazının kılındığı Kars'taki tarihi Büyük Katedral aslına uygun olarak restore edilecek.

Karstaki dinozor kemiği yoğun ilgi görüyor

Kars'taki dinozor kemiği yoğun ilgi görüyor

Kars Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen, 65 milyon yıllık Tirinazor grubundan dinozora ait 40 kiloluk ayak bilek kemiği fosiline ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Ardahanda bulunan Rus subayın kimliği resmen açıklandı

Ardahan'da bulunan Rus subayın kimliği resmen açıklandı

Önce Vasiliy Geyman'a ait olduğu sanılan ancak daha sonra Rus Yarbay Karl Karloviç'e ait olduğu tespit edilen Rus Subayı'nın kimliği dün Bakan Numan Kurtulmuş'un açıklamasında Vasiliy Geyman olarak telafuz edilmiş ve kafalar karışmıştı. Bugün…

Rus Subayının cesedini bilimsel heyet inceleyecek

Rus Subayının cesedini bilimsel heyet inceleyecek

Ardahan'da inşaat alanındaki kazı sırasında bulunan ve Rus subaya ait olduğu değerlendirilen cesedin korunması, ilaçlanması ve kimlik tespitinin yapılması için İstanbul ve Erzurum'dan bilim heyeti oluşturuldu.

Kars Müzesi Müdürü: Vasiliy Geyman olma ihtimali zayıf

Kars Müzesi Müdürü: Vasiliy Geyman olma ihtimali zayıf

Ardahan'da inşaat kazısı sırasında Rus General Vasiliy Geyman’a ait olduğu iddia edilen iskeletle ilgili olarak, “Vasiliy Geyman’ın Kars’ta değil, Erivan’da defnedildiğine dair bazı bilgiler var. Bu bilgiler net değil" dedi.

Ardahanda gömülen Rus subayının iskeleti bulundu

Ardahan'da gömülen Rus subayının iskeleti bulundu

Oda şeklinde düzenlenmiş mezarda, üniformasıyla gömülen subayın büyük bölümü sağlam iskeletine ulaşıldı. İskelet tabutuyla birlikte Kars Müzesi'nde korumaya alındı.