
Bosna Hersek Ostrozac Kalesi
Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Cazin kenti yakınlarındaki bir tepede 2 bin yıllık tarihiyle Ostrozac Kalesi, hem Osmanlı hem de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'ndan izler taşıyor.
Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Cazin kenti yakınlarındaki bir tepede 2 bin yıllık tarihiyle Ostrozac Kalesi, hem Osmanlı hem de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'ndan izler taşıyor.
Bosna Hersek'teki en önemli Osmanlı eserlerinden Mostar Köprüsü'nün, Hırvat birliklerinin yoğun top atışları sonucu yıkılmasının 27. yılında tören gerçekleştirildi.
Bosna Savaşı’nda Soykırım’dan kültürel kırıma insanlık dışı bir bilanço ve Srebrenitsa'daki katliamı Nezih Başgelen yazdı...
Bosna Hersek'in kuzeyinde Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Bosanska Dubica şehrindeki tarihi Çarşı Camisi'nin camları kırıldı ve duvarlarına zarar verildi. Bosanska Dubica'da 17. yüzyılda inşa edilen ve Bosna'daki savaşta yıkıldıktan sonra 2003 yılında…
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Büyük Park olarak tanınan tarihi Osmanlı mezarlığında arkeolojik kazıları yapılacağını belirten Arkeolog Adnan Muftarevic, mezarlığın Fatih Sultan Mehmed döneminden kalma Gaziler Yolu'nun üzerinde bulunduğuna…
Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar İdaresinin iş birliğiyle yeniden inşası tamamlanan Foça'daki Alaca Camisi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı törenle açıldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından restore edilen Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi Alaca (Süleyman Paşa) Cami yeniden ibadete açılacak.
Bosna Hersekli arkeolog, Bobovac şehri yakınlarındaki arkeoloji kazılarında Osmanlılara ait kap-kacak bulunduğunu ancak bunların uzmanların ilgisini çekmediğini belirterek, bulunan eserlerin konservasyonu yapılmamıştı. Zira erken Osmanlı dönemi…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bosna Hersek'teki 400 yıllık Osmanlı varlığının birçok eseri bu ülkeye kazandırdığını belirterek, Bu eserler, geçmişle gelecek arasında çok güzel bir köprü vazifesi görmektedir,…
Çocukken dedesi Abdülaziz'in toprak altındaki kılıç sapını bulduktan sonra arkeolojiye merak salan Muftarevic, arkeolog olarak Saraybosna Müzesi bünyesinde Osmanlı Arkeolojisi çalışmaları başlattı.