Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kaçak kazı sırasında bulunan Roma dönemine ait 400 metrekarelik zindan koruma altına alındı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda bir grubun uzun süredir Kışla Mahallesi'nde izinsiz kazı yaptığını belirleyen ekipler, şüphelileri takibe aldı.
Düzenlenen operasyonda kaçak kazı yapan zanlıların toprak altındaki 400 metrekarelik tarihi yapıyı gün yüzüne çıkardıkları belirlendi.
Alanda gerçekleştirilen incelemede yapının Roma dönemine ait olduğu, esir alınan tutsakların konulduğu ve çok sayıda zindan odasından oluştuğu tespit edildi.
Alanda yapılan aramada Roma dönemine ait kılıç, gümüş haç, tas, zincir, 2 alan arama cihazı ile kazma ve kürek ele geçirildi.
Ekiplerce 4 şüpheli gözaltına alındı.
AA Eşber Ayaydın, Reşit Dağ


Zar atmanın tarihi 6 bin yıl geri gitti: Kehanet için mi oyun için mi atıldığı muamma
Sultan Raev: TÜRKSOY, Türk dünyasının ruhani köprüsü
İtalya'nın yeni Turizm Bakanı Gianmarco Mazzi oldu
Hattuşa Arkeoloji Kazılarının 120 Yıllık Macerası fotoğraflarla sergileniyor