ABD'de yaşayan ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, bugüne kadar dünyada birçok müze gezdiğini belirterek, "Burası gerçekten çok inanılmaz" dedi.

Doç. Dr. Halit Yerebakan'ın girişimiyle kente gelen Öz, Türkiye'nin en büyük müzesi konumundaki Şanlıurfa Müze Kompleksi'ni gezdi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan'dan bilgi alan Öz, müzedeki eserleri cep telefonuyla görüntüledi.
Aslan, Dr. Mehmet Öz'e Göbeklitepe ile buradaki kazılarda bulunan tarihin en eski oyuncağının maketini hediye etti.

Öz, incelemelerinin ardından AA muhabirine, bugüne kadar dünyada birçok müze gezdiğini belirterek, "Burası gerçekten çok inanılmaz. Burada bu kadar eski eserin bulunduğunu birçok kişi bilmiyordur. Tarihini merak eden dünyadaki herkesin gezmesi gereken bir müze. Uygarlığın başından sonuna kadar bir zaman tünelinde tüm geçmişi görebiliyorsunuz." diye konuştu.

Aydın Aslan da müzede Dr. Mehmet Öz'ü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı Öz ve beraberindekilere teşekkür etti.

Rauf Maltaş- AA





Yusuf Erkan: Boubon Örneği Üzerinden Kültürel Miras, Sorumluluk ve Etik Tartışmalar
Roma'da tarihi Aşk Çeşmesi artık biletle görülebilecek
Kuraklık, Tarım ve Su Politikaları Kıskacında Sulak Alanlar
Büyük Menderes Deltası: Türkiye’nin Sulak Alan Hazinesi