Muğla'nın Milas ilçesindeki eve düzenlenen operasyonda çeşitli tarihi eserler ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.
Muğla'nın Milas ilçesinin Baharlı Mahallesi'nde H.S'ye ait evde tarihi eserler olduğu ihbarı üzerine Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, tarihi eser niteliği taşıyan tarihi heykel ve objeler yakalandı.
Jandarma ekiplerce evde yapılan aramada Klasik, Helenistik Roma ve Bizans dönemine ait 42 sikke, değerli taş parçaları, antik ve Yunan dönemlerine ait kase, figürlü eserler ile el detektörü, ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Eserleri satmak için evinde bulundurduğu tespit edilen şüpheli hakkında tarihi eser kaçakçılığından dolayı adli işlem başlatıldığı bildirildi.


Zar atmanın tarihi 6 bin yıl geri gitti: Kehanet için mi oyun için mi atıldığı muamma
Sultan Raev: TÜRKSOY, Türk dünyasının ruhani köprüsü
İtalya'nın yeni Turizm Bakanı Gianmarco Mazzi oldu
Hattuşa Arkeoloji Kazılarının 120 Yıllık Macerası fotoğraflarla sergileniyor