Defineciler ve tarihi eser kaçakçıları ile başı dertte olan Türkiye'de bu kez yakalananlar arasında ithal defineciler olması dikkat çekti. Jandarma ekiplerinin Kars merkezine bağlı Esenkent köyü yakınlarında kaçak kazı yaparken yakaladığı 6 defineciden iki tanesinin Azerbaycan uyruklu olduğu tespit edildi.
Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Esenkent köyü yakınlarında define için kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.
Ekipler, S.Ç. (46), M.A. (26), O.C.A. (27) ve Y.K. (31) ile Azerbaycan uyruklu T.E. (44) ve R.I'yı (39) izinsiz kazı yaparken yakaladı.
Zanlıların kazıda kullandığı 2 metal arama dedektörü ve aparatı, dijital dedektör göstergesi ve çantası, balyoz, 3 kürek, 3 murç, 2 kazma, 1 çekiç, 1 inşaat eldiveni ve 2 kova ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra dosyaları adli makamlara hava edildi.


Yusuf Erkan: Boubon Örneği Üzerinden Kültürel Miras, Sorumluluk ve Etik Tartışmalar
Roma'da tarihi Aşk Çeşmesi artık biletle görülebilecek
Kuraklık, Tarım ve Su Politikaları Kıskacında Sulak Alanlar
Büyük Menderes Deltası: Türkiye’nin Sulak Alan Hazinesi